Si us plau, esperi.
Si us plau, esperi.

CABECERA

 
 
 

MIGAS DE PAN


CONTENIDO

Detalls del procediment : Certificats digitals: Sol·licitud del certificat digital idCAT

Descripció

Certificats digitals: Sol·licitud del certificat digital idCAT

Detalls

Nom del tràmit

Certificats digitals: Sol·licitud del certificat digital idCAT

Què és i per a què serveix?

La identificació i signatura electròniques són mecanismes que permeten a la ciutadania i a les persones jurídiques operar de manera telemàtica davant l'administració, assegurant la integritat de les dades que s'envien, així com la seva confidencialitat. Amb aquests sistemes electrònics podeu accedir a les vostres dades personals que disposa l'Ajuntament i a més podeu efectuar tramitacions telemàtiques amb total seguretat i amb totes les garanties jurídiques.

Els sistemes d'identificació i signatura electròniques admesos per la Seu Electrònica per relacionar-se per mitjans electrònics són els reconeguts pel servei Vàlid del consorci Administració Oberta de Catalunya. Entre altres, s'admet el certificat idCat. El consorci Administració Oberta de Catalunya ofereix aquest certificat electrònic per a la ciutadania, que s’instal·la al vostre navegador.

L’Ajuntament de Mataró és entitat de registre d’idCat, amb la qual cosa podeu obtenir el vostre idCat a qualsevol Oficina d’Atenció Ciutadana. Per agilitzar la tramitació, és convenient iniciar la sol·licitud a través del web de l'idCat

Qui ho pot demanar?

Les persones físiques majors d'edat amb document d'identitat en vigor que reuneixin els requisits establerts per la normativa pròpia d'emissió de certificats idCat.

Consulteu aquí els requisits establerts per la normativa específica d'idCat

Quin cost té?

Cap

En quines dates es pot fer?

Sempre

Com i on es pot fer?

- Personalment a les oficines del Servei d'Atenció Ciutadana

AVÍS IMPORTANT

Per agilitzar el tràmit a les oficines municipals, és convenient iniciar la sol·licitud per internet

Quins documents s'han de portar?

Document d'identitat original i en vigor, segons correspongui:

  • Document Nacional d'Identitat
  • Targeta d'identificació d'estranger 
  • Certificat d'inscripció al Registre central d'estranger (per a ciutadans de països de la UE i de països de l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu o de la Confederació Suïssa) i document d'identitat amb fotografia o passaport del país d'origen. 
  • Passaport

És necessari disposar d'adreça de correu electrònic. 

Quant temps triga la resposta?

La sol·licitud i validació de la identitat és immediata. Posteriorment la persona interessada ha de descarregar-se al seu dispositiu el certificat electrònica. 

Quina documentació es lliura?

Comprovant del registre de sol·licitud del certificat.

Instruccions de descàrrega del certificat. 

Altres informacions d'interès:

Revocació de certificat idCat

La revocació suposa que l'idCAT Certificat deixa de ser vàlid. Un certificat pot ser revocat per voluntat de la persona titular (per exemple en cas de pèrdua del dispositiu on es té instal·lat). Podeu sol·licitar la revocació voluntaria del vostre certificat digital idCAT a les oficines del Servei d'Atenció Ciutadana amb el document acreditatiu de la vostra identitat.


Altres certificats i identificacions digitals

Podeu consultar a l'apartat "Necessites ajuda?" de la Seu Electrònica, altres tipus de certificats i identificacions digitals admesos, com sol·licitar-los i gestionar-los. També trobareu material d'ajuda que pot ser del vostre interès. 

Marc legal:
Llei 6/2020, de 11 de novembre, reguladora de determinats aspectes dls serveis electrònics de confiança 

PIE DE PAGINA


MENSAJE DE ESPERA


Processant la seva petició...
si us plau esperi.
si us plau esperi.