Seu Electrònica
Logo

CABECERASistemes d'identificació electrònica acceptats


La identificació i signatura electròniques són mecanismes que permeten a la ciutadania i a les persones jurídiques operar de manera telemàtica davant l'administració, assegurant la integritat de les dades que s'envien, així com la seva confidencialitat. Amb aquests sistemes electrònics podeu accedir a les vostres dades personals que disposa l'Ajuntament i a més podeu efectuar tramitacions telemàtiques amb total seguretat i amb totes les garanties jurídiques. 

Els sistemes d'identificació i signatura electròniques admesos per la Seu Electrònica per relacionar-se per mitjans electrònics són els reconeguts pel servei Vàlid del consorci Administració Oberta de Catalunya. Entre altres, s'admeten els següents:


IdCat

El consorci Administració Oberta de Catalunya ofereix aquest certificat electrònic per a la ciutadania, que s’instal·la al vostre navegador. L’Ajuntament de Mataró és entitat de registre d’idCat, amb la qual cosa podeu sol·licitar el vostre idCat a qualsevol Oficina d’Atenció Ciutadana


Consulta aquest vídeo d'ajuda sobre com sol·licitar el certificat idCat


Aquest vídeo està disponible en altres idiomes al canal Youtube del consorci AOC on també trobareu videopíndoles d'administració digital sobre com instal·lar el certificat idCat i altres aspectes que poden ser del vostre interès. 

Podeu fer la sol·licitud online i posteriorment validar la vostra identitat a les oficines del Servei d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Mataró, o de qualsevol altra oficina de registre idCat. 

També podeu sol·licitar i validar la vostra identitat directament a les oficines del Servei d'Atenció Ciutadana. Consulteu aquí informació addicional. 


IdCat Mòbil

El consorci Administració Oberta de Catalunya ofereix aquesta identificació electrònica per a la ciutadania, que es basa en l’ús de claus d’accés enviades per SMS a dispositius mòbils. No cal instal·lació de la identificació a cap dispositiu.


Consulta aquest vídeo d'ajuda sobre com obtenir l'idCat Mòbil al moment amb DNI i targeta sanitària


Aquest vídeo està disponible en altres idiomes al canal Youtube del consorci AOC. També trobareu videopíndoles d'administració digital sobre com obtenir idCat Mòbil amb altres sistemes (targeta d'identitat d'estranger i MUFACE) i amb altres idiomes.

També podeu consultar el document d'ajuda T'ho posem fàcil amb l'idCat Mòbil - Guia sobre com obtenir-lo i utilitzar-lo

Podeu obtenir el vostre idCat Mòbil online.


DNI electrònic

El DNI Electrònic és l'adaptació del document d'identitat tradicional per al seu ús en la nova Societat de la informació. Per utilitzar-lo és necessari disposar d'un lector de targetes i tenir activat el certificat electrònic. A les dependències d'expedició del DNI de la Policia Nacional es pot activar el certificat a través dels punts d'autoservei disponibles. 

Més informació.


Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre


La Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre ofereix un certificat digital reconegut per l'àmplia majoria de les administracions públiques a través del seu departament CERES. Es tracta d'un certificat que cal instal·lar al vostre navegador. Al web de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre trobareu informació sobre com instal·lar aquest certificat en un dispositiu Android (mòbil o tablet per exemple).

Més informació.


Altres 

Camerfirma és l'autoritat de certificació digital de les Cambres de Comerç espanyoles.

Més informació.


Firmaprofesional emet certificats digitals especialitzats tant per als professionals, els seus col·legis i col·lectius, com per a empreses i els seus empleats.

Més informació.


ANF Autoritat de Certificació ofereix un Sistema Obert de Certificació Electrònica que inclou en tots els seus processos de firma electrònica el datat digita.

Més informació.


Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana .

Més informació.
Tornar